Melyek a leggyakrabban meghibásodott porszívó alkatrészek?

A porszívónk az egyik legtöbbet használt háztartási eszközünk, mely vákuum segítségével varázsolja makulátlan tisztává az otthonainkat. Van, aki naponta, van, aki csak heti rendszerességgel használja. Van, aki a hagyományos porzsákos, és van, aki a modernebb készülékekre esküszik.

Porszívó alkatrész webáruház

Egy biztos: Porszívó nélkül ma már talán nem is tudnánk élni!

A porszívónk viszonylag kevés karbantartást igényelnek, ennek ellenére képesek akár éveken át probléma nélkül működni. Ám van néhány banális hiba, melyeket a legtöbb háziasszony elkövet, annak ellenére, hogy ezek mindegyike megtudja rövidíteni a porszívó élettartamát.

Így vigyázzunk porszívónk alkatrészeire

  • Ne porszívózzunk fel akármit!

Sajnos hajlamosak vagyunk mindenféle apró tárgyat, kavicsot, vagy éppen pénzérmét is felszívni, ha gyorsan szeretnénk végezni a nagytakarítással. Sajnos ez akár teljesen tönkre is teheti a porszívónkat!

  • Takarítsd ki időben a porzsákot, vagy a portartályt!

Ha a porszívó tartálya vagy a porzsákja túlságosan tele van, akkor csökkenni fog a készülék szívóereje, de előfordulhat az is, hogy túlmelegszik, és végleg elromlik. Ha ügyelünk arra, hogy gyakran kiborítsuk az összegyűjtött port, és koszt, akkor ezzel a porszívónk alkatrészeit is megtudjuk óvni.

  • Bánjunk óvatosan a zsinórral!

A porszívó zsinórja úgy lett kialakítva, hogy bírja a strapát, mégis jobb, ha óvatosan bánunk vele, ugyanis az biztosan nem tesz jót neki, ha áthaladunk rajta néhányszor a porszívófejjel. Tartsuk észben, hogy ha a zsinór megtörik, akkor az akár még áramütést is tud okozni!

Porszívó alkatrész webáruházban megkeresheti a szükséges tartozékot vagy alkatrészt.