Politika nézőpontok szerint

A politikáról valószínűleg minden ember különbözően gondolkozik. Sokan vannak, akiket már fiatal korban elkezd érdekelni, míg másokat felnőtt korban sem érint meg.

Politika nézőpontok szerint

Kutatások szerint, a 18-64 éves választók 45%-át egyáltalán nem érdeklik a politikai kérdések, viszont 38%-a minden lépést és hirdetést követ. 16%-ot érdekel csakis annak a pártnak a hirdetése, ami szimpatikus neki és11% kíváncsi a nagyobb pártokra. A nemeket nézve a férfiak azok, akiket jobban megmozgat a politika, ez 57%, bár a nők sincsenek annyira lemaradva mögöttük 52%-kal. A magyar fiatalokat megkérdezték, hogy mekkora részük figyel oda erre, de mindössze 29%. Az, hogy a választásokon részt akarnak-e venni, a magyarok átlagban 60%-ot értek el, ennyien élnének a választójogukkal. A közömbösség oka az, hogy nem bíznak a politikusokban az emberek.

Egyedülállónak számít, hogy hazánkban a baloldali pártok nem tudják lekötni a fiatalok figyelmét, nagy részük inkább jobboldali és radikális pártokra ad szavazatot, elmondásuk szerint azért, mert ezek tényleg foglalkoznak a problémáikkal is. A magyaroknak a legfontosabb az egészség és a boldogság, a közösségi ügyek a második helyre szorulnak. Be kell lássuk, hogy akár érdekel bennünket a politika, akár nem, bizonyos szinten nem árt képben lenni.